Träning!

Äntligen är jag igång med träningen som jag vill.
Veckans träninig ha sett ut på följande vis:

Måndag: Rask promenad i 1,5 timma, 45 min core på Gymet.

Tisdag: Rask promenad i 1 timma.

Onsdag:Step/styrka på Gymet.

Torsdag: Rask morgonpromenad i 1,5 timma,core i 45 min på gymet.

Fredag: Kanske en rask morgon runda snart(har inte bestämt mig ännu) step /styrka på gymet blir det iaf

Lördag: Förhoppningsvis en långpromenad med hela familjen

Söndag: Vila

Vad nöjd jag skulle vara om jag utan problem skulle få till det så här varje vecka.

Positiva tankar.

 Idag har jag försökt att rycka upp mig, det går faktiskt

Som Mia skrev: Positiva tankar! Man kommer faktiskt ganska långt på det. Det finns de som har det mycket mycket värre än mig, men ibland är det skönt att bara få skriva av sig om "skiten". Jag lever, jag har en underbar familj och underbara vänner. Vad mer kan man egentligen önska sig???

I morse  hoppade jag i gympa skorna och satte lillskruttan i vagnen. Sen var vi ute på en lång,svettig promenad i nästan 2 timmar. Nova sov hela vägen och jag kunde bara rensa tankarna. Väl hemma var det bara att ge den lilla "damen" lite gröt sen bar det av med henne till Faster L som skulle passa henne undertiden som jag tränade core. "Tack snälla faster L för att du finns och är en så god och omtänksam människa." Passet var som vanligt jätte bra och som alltid så var jag helt slut efteråt.

Nova börjar bli bättre men helt frisk är hon inte ännu. Hoppas att hon är frisk tills på Lördag då vi ska gå och fotografera den lilla tjejen.

Nu kommer snart Baby hem ifrån jobbet, ååå vad jag skall pussa på honom.
 

Nova är sjuk:-(

I Söndags hade vi stor främmat ifrån Småland, Linda och hennes små tjejer kom runt 10.00. Det blev lek,bus och fika. Innan de for hemmåt igen så tog vi med våra barn till Mc donalds,alltid lika uppskattat. Det var så roligt att träffas igen,kändes dock inte som att det va så länge sedan. Flickorna hade blivit så stora. Jag och Linda gick gravida med Anton och Ella samtidigt och på den vägen är det.

     

  

Igår åkte jag och barnen upp till öppnaförskolan en runda. Nova blev sämre så vi stannade inte så länge. Vi skulle haft kalas även denna em men vi ställde in det. Istället satte jag Nova i vagnen och banen på var sin cykel och begav oss ut på en lång svettig promenad. Nova är inte stilla en sekund hemma så för att få henne att vila lite iaf så får det bli vagnen. Vi var hemma nästan samtidigt som Baby så vi lämnade bara över Nova till Pappa sen följde de stora med mig till Gymet. Lekrummet på gymet är ett barns paradis,kan jämföras med mig med godis sleven framför karamellkungen:-).
Jag tränade ett core pass, kände mig i ganska bra form så det gick kanon.
På kvällen(lagom till att vi skulle gå och lägga oss)vaknade Nova med ett gallskrik, hostade och yrade. Jag ringde sjukvårdsupplysningen. Tanten i andra änden tyckte att jag skulle vänta tills i morgon(vilket är idag) för att det bara fans en läkare på akutmottagningen och väntetiden skulle bli lång. Nova somnade om efter ett tag och sov sedan hyffsat bra under resten av natten.

I morse ringde jag vc och fick en tid i em. Jag körde de stora barnen till Gislaved till sin pappa sen åkte jag hem och satte Nova i vagnen i hopp om att hon skulle sova en stund. Men icke. Hos läkarn visade det sig att vår lilla höna fått öroninflamation. Så penicilin och host med blev det. Satt nog i 2 timmar på Apoteket för att läkarn skrivit fel dosering på båda flaskorna,grrrr. NOva hade vid det här laget fortfarande inte sovit en blund på hela dagen.
När Baby kom hem så hoppade vi i gympaskorna och satte Nova i vagnen,NU somnade hon äntligen. Lilla hönan som MÅSTE vila nu när hon är sjuk,hmmmm. Vi gick en rask långpromenad runt stallet och Gässlösa,gött men kallt.
Ikväll har baby lagat middag, så gott. Fläskfilegryta med ris,kokt blomkål och brocoli. Mumma.

Nu väntar soffan på mig.

Kram

Slufikat.

Ja nu måste det bli ändring på allt fikande. Varje dag förra veckan så åt jag någon sorts fika,grrrr vad det känns nu. Skall försöka att hålla mig till sötsaker EN dag i veckan.
Jag gnäller på att inget händer med min vikt, men är det konstigt??? Får skylla mig själv. Men nu j*vlar så får det vara slut på allt sånt. Har ju bara ett par stackars kilon kvar,hur svårt kan det vara??? FY FAN,SKIT SVÅRT JU.
Behöver lite pepping känner jag:-) HJÄLP MIG!!!!
Ikväll skall jag gå på CORE iaf, så det är ju alltid något. Onsdag blir det förhoppningsvis Step/step styrka på morgonen om jag har barnvakt annars blir det Bodystep på kvällen och på Fredag blir det Step/styrka. Sen blir det promenader där i mellan.
Nu skall jag laga mat till mina barn.Potatismos,köttbullar,brocoli och lingon.

Kram

Firande av våran 1 åring!

Ja här har det firats kan jag lova:-)
Nova fick några paket av oss på morgonen men vi ville vänta lite med endel tills syskonen skulle komma. Vi åt lunch på Thai Path, super smarrigt som vanligt. Sen bar det av till tatueran,med mig hade jag Nova och Peter. Är så glad för att jag äntligen gjort den.
På eftermiddagen dök de "stora" yrvädern upp och vi fortsatte firandet med glass,jordgubbar,paket och sång.

Snöret var nog roligast;-)
 

Syskonen tre...


Fredag!
Hade inte sovit så mycket under natten för Nova har börjat att hosta,hade henne hos mig i stort sätt hela natten,hua vad trött jag var när klockan ringde. Hade ställt den för att jag skulle gå och köra Step/styrka så det var bara att pallra sig ur sängen och försöka få i sig en banan. Som alltid så var passet enormt bra.
Vid 13.00 kom Marie och Anna med sina små gryn för att grattulera Nova.
Nova fick en papegoja i trä med en pinne på som hon själv kan "köra", super kul va den. Hon fick även ett träpussel och en Molly Mus bok. "Tack snälla för fina presenter mina vänner."
Nova hade vid den här tiden blivit mycket sämre med sin hosta och även börjat snora lite så hon sov medan vi fikade, stackars lilla hönan.

Och stackars Noel som hade klätt upp sig så fint för Nova dagen till ära...


Ellen var allt vaken en lite stund iaf...Även Ellen hade klätt sig i finaste
"festblåsan",gullunge.


Paket öppning...


När våra gäster lämnat oss så var det bara att börja att förbereda för nästa kalas som skulle hållas om några timmar.
Lagade Tacopajer med diverse tillbehör,tårta behövde jag inte baka för det hade Pappan i familjen tillsammans med sin dotter varit och beställt. Nova skulle had det bästa och hon skulle själv få välja sin tårta sa han.Första barnet och första tårtan, ja ni kan ju tänka er själva:-)
Vi 18.00 anlände Mina föräldrar och Peters syster L med sambo D. Peters mamma ville inte komma för att hon var rädd att Nova med sin hosta skulle smitta ner henne,likaså Peters andra systrar. Så vi blev inte så många. Mer mat och tårta till oss andra. Novas kusin Emilia kom senare på kvällen,hon hade varit på sitt första disco.
Nova fick Pengar och bokhylla av sin Morfar,Pengar och kläder av sin Mormor, Super fina kläder ifrån ZARA av Faster med sambo och en spelande stor snigel av kusin Emilia. "Tack alla för super fina presenter till vår dotter"

The cake


Äter själv...


Matar mamma och mamm ser ut att njuta:-)


Med Pappi


Mys med Morfar


Kramas med Momor är mysigt.


Faster L med sin Hunk


Mor och Son



Nova 1 år!


Idag fyller min lilla höna 1 år, hua vad tiden har gått fort. "Nova min lilla docka! Mamma älskar dig så otroligt mycket, grattis på din stora dag."
Julia och Anton kom idag också så nu kan jag inte bli mer lycklig. Skriver mer i morgon om hur dagen har varit för nu väntar soffan på mig.

Födelsedags lunch med Mamma och Pappa på Thai Path.

Tatto!

När vi hade varit tillsammans i ett år så fick jag denna...



Nu när vi firade tre år så blev det så här...



Pöss på er.

Årsdag:-)

Onsdag!
Ja idag har vi årsdag jag och Peter.
Dagen var trots det ganska vanlig. Tränade Step/styrka på morgonen, skönt att komma igång på morgonen. Man blir mycket piggare under resten av dagen. Var dock helt slut direkt efter passet.
Gick till stan och mötte upp Anna och Ellen, lunchade på Kafe Viskan. Kycklingsallad blev det för mig medan Anna valde räksalladen, Supersmarrigt. Det blev en vända på stan innan vi återvände hem.
Jag och Peter hade planerat att gå till Oliven ikväll(Grekiskt) men han som många andra har dragit på sig en satans hosta så vi bestämde oss för att laga till något hemma istället. Det blev kyckling med feta ost i ugn med diverse tillbehör.


Fick även en super kul present. Jag ska tatuera mig...

Höst rusk och massa fika.

Måndag!
Idag skulle vi få frukost gäster iform av Anna och lilla Ellen. Vi hade planerat att de skulle komma vid 08.00 för att ta en promenad tillsammans innan vi skulle avnjuta lite frukost. När jag vaknade så öste regnet ner utanför fönstret. Jag som verkligen hade behövt en långpromenad efter helgens alla godsaker:-(
Istället kom de vid 09.00. Alltid lika trevligt när de är på besök. Nova hade vaknat redan kl05.00 och vägrat somna om så lagom till att Anna och Ellen kom så sov Nova.



Eftermiddagen blev stillsam. Uträttade lite ärenden på stan. När Baby kom hem så åkte jag till gymet och körde ett core pass. Välbehövligt vill jag lova.

Tisdag!
Natten har varit fruktansvärd. Nova vaknade vid 23.00 igår kväll och var husteriskt ledsen. Det gick inte att få henne att somna om i sin egen säng så Peter "åkte" ut på soffan och Nova in i våran säng,där hon somnade direkt. Hon sov gott resten av natten medan jag inte kunde somna helt. Jag var så nervös att hon skulle rulla ur sängen eller vakna och krypa iväg. Jag hade bunkrat upp med kuddar runt hela sängen men kunde ändå inte komma till ro. För många är det nog ganska vanligt att ha sina barn i sängen men jag kan tillägga att inga av mina barn har sovit bredvid mig från att de varit 3 månader, så för mig blev det jätte jobbigt. Hoppas att detta var en engångs förteelse för idag har jag gått i sömnen hela dagen käns det som.
Vid 09.30 åkte vi upp till öppnaförskolan. Nova "tulltar" runt för sig själv,intresserar sig inte ett dugg över vart jag är. Hon älsakar de små dockorna,att se henne lägga dom i vagnen och köra iväg får mig att inse att hon börjar bli så "stor". Hon fyller 1 år på Torsdag och jag undrar så vart tiden har tagit vägen???



Anna och Ellen


Julia med sin Selma.



Sångstund!

     

Åkte hem en snabbis för en timmas vila sen bar det av till Noel som fyllt ett år,kalas och fika. Maries kompis "Siv" och hennes son Nilsvar där,samt Jag och Anna med våra barn.
Det var verkligen kafferep. Sju sortes kakor var upplagda, och vilka kakor sen...UnDeRbArA. Jag återkommer med receptet på en banan och choklad kaka senare.

Födelsedags barnet!


Finn ett fel:-)


Mor och dotter på kalas!


Jag hade handlat för att baka till Novas kalas men efter denna fikan så var jag inte jätte sugen på det,men måste man så måste man. Så i eftermiddag har jag bakat två Silviakakor och 2 sattser Choklad muffins med smält choklad kräm på. Ser mumsiga ut men få verkligen inte ner en enda bit, står mig upp i öronen.

Skulle ha tränat idag men efter all sömnbrist så hoppar jag över det idag....

Kram

Mobil blogg

Är i växjö hos min kära kusin. Utan man och barn. Saknar dock barnen så att det gör ont. Har dövat det med shopping och mys med valpen Hugo.kommer hem i morgon, Söndag.




Nova och pappa klarar sig fint:-)

Tänkvärt!

Jag vill hellre ha en blomma och ett snällt ord medan jag lever, än en hel hop när jag dör! .

Dessa är till dig!!!!!!!!!!!!!!!!
Rosa bukett



Lycka gör dig Söt,
Utmaningar gör dig Stark,
Sorger gör dig Human,
Misslyckanden gör dig Ödmjuk,  
Framgång gör att du Strålar ,  

men endast VÄNNER får dig att hålla ut!

Sprid budskapet i detta inlägg... Säg inte att du är för upptagen för detta. ..
Du känner väl till frasen; 

'Stanna och lukta på blommorna'? 


Va bara tvungen att kopiera detta ifrån T&T.
Stannade upp för några sekunder och funderade efter att jag läst det. Allt stämmer så bra.


BVC

1 års kontroll!

Vikt: 9355g (+450g på två mån)

Längd:75,3cm (+3cm på två mån)

Huvudomfång: 44,7cm (+0,3cm på två mån)

Nova fick även sin tredje vaccination, ville inte hålla henne utan det fick läkare och sköterskor ordna. Vill inte att min sprut skräck skall föras över till Nova sen vill jag inte att hon skall koppla ihop mig med det "onda",vill vara den som tröstar. Hon grät lite under själva sticket men sen var allt som vanligt igen.

Snart 1 år!

Äntligen!

Ja äntligen är jag frisk nog att jag kunde börja träna igen. Fick ställa klockan på väckning för att svärmor skulle passa hönan medan jag startade dagen med ett tufft morgon pass på gymet,step/styrka. När klockan ringde så var jag jätte trött,kom nästan inte ur sängen. Men gud så skönt och kul att träna igen bara jag pallrat mig dit.
Nova hade varit jätte snäll mot sin Farmor under tiden som jag varit borta. Hon var dock väldigt trött när jag kom hem,så för att hon skulle komma att orka med dagens mamma lunch så fick hon snällt sova en stund.
Medan Nova sov kunde jag i lugn och ro både äta frukost och duscha,det är en härlig känsla att kunna göra de sakerna utan att ha ett barn som drar mig i byxorna eller bankar på toalet dörren.

Dagens lunch var hemma hos Anna och lilla Ellen. Hör och Häpna: Ellen var VAKEN under hela lunchen:-)



Indiskt var det på menyn idag, var lite skeptisk till en början. Jag och Peter beställde Indiskt för ett tag sedan och ingen av oss tyckte att det var gott,snarare totalt tvärt om. Nu efter att ha smakat på denna gudomligt goda gryta insåg jag att vi fått "dålig" Indisk mat den enda gång som vi  förut ätit det.
Vi hade 7 triss lotter denna Onsdag och fick en vinst på 75kr så nästa vecka för er som inte kan räkna så har vi 6 st att skrapa:-)
Vi fick efterätt idag också. Fruktsallad och Päron/Vanilj KESO. Denna keso var så otroligt god,smakade nästan lite glass. Jag skall prova den till pannkakor en dag,måste vara underbart gott. Det bästa av allt, bara 3% fett;-)

Fler som tyckte som jag.




Noel fyller 1 år på Söndag och under förmiddagen idag så kom jag på att jag och Nova inte kommer att träffa honom innan sin stora dag,förutom denna Onsdag hos Anna och Ellen. Som tur var hade jag förberett lite presenter till lill killen så det var bara att börja och paketera in. Jag hade förstorat ett kort på Noel och köpt lite böcker. Tror att det blev uppskattat av både mor och son.



I dag skall Nova gå på 1 års kontroll och ikväll skall jag träna Afro Dance...Jag återkommer om detta.

Kram

Nu var det länge sedan...

Ja nu var det ett tag sedan jag bloggade,sorry för er som följer mig:-)
I lördags hände det inte många knop på Regementsgatan. Det regnade precis hela dagen. Det blev endel spel averkade under dagen. På kvällen blev det stjärnor på is och massa godis. Hela familjen var samlad i soffan. En så härlig känsla. Julia hade varit hos mamma en stund under dagen och kom hem med en jättefin nybakad kaka som de hade gjort,så stolt hon va.





På Söndagen var det mycket finare väder men fortfarande stillsamt på Regementsgatan. Denna dagen höll vi mestadels till på lekplatsen och även idag hela familjen. Så mysigt. Jag är så känslosam de dagar som barnen åker till sin Pappa,vill inte att dagen skall gå. Men även denna dagen gick och det blev dax för de "stora" barnen att åka. De söndags kvällar som de åker är jag inte en rolig människa att umgås med. Tårarna slutar inte att rinna.

Måndagsförmiddagen var stillsam,gjorde morgonbestyren i lugn och ro. Vi skulle ha varit på frukost hos Anna och Ellen men Nova hade spyt kvällen innan så vi vågade inte chansa, det hände inte mer så vid lunch tid så mötte vi upp Mariana och hennes lilla goding Rasmus i Knalleland.Den ungen är verkligen ALLTID glad. Vi kikade runt i lite affärer. Hittade bla en fåtölj till Nova som jag letat efter. Perfekt nu när hon snart fyller 1 år den lilla hönan. Kunde inte låta bli att ge henne den direkt,gud så glad hon blev.


Igår kväll så var det visning på lägenheten. Jag hade så höga förväntningar och planer. Men vi behövde inte att vara där länge innan Peter hade bestämt sig för att det inte alls va lägenheten han skulle kunna bo i,jag förökte verkligen att intala honom om hur bra det kunde bli men det gick inte att ändra på honom. Så igår kväll va jag ganska tvär.

Hade ställt klockan på väckning i morse för att vi skulle möta upp Anna och Ellen på öppnaföskolan idag. Nova sov till 08.45 och jag hade inte hjärta till att väcka henne så vi blev lite sena. Det är så typiskt att hon skall sova så länge de dagar somvi skall iväg.
Marie och Mora Nisse kom dit iaf idag så jag blev glatt överraskad när hon ringde och sa det. Alfon fylde 1 år idag så det var kul att även träffa honom och hans mor Matilda. Julia och hennes dotter Selma kom idag även dom så vi blev många runt fikabordet idag,verkligen jätte mysigt.



Ni som följer oss blir inte förvånade över att Ellen sov även idag:-)




Igår I Knalleland så köpte jag även nya sängkläder till Nova som visade sig vara för små så efter öppna förskolan idag så promenerade jag och Nova till Knalleland och bytte dem. Fick oss en ganska bra promenad. Nova sov nästan hela vägen.
Nu kommer snart lilla mamsen hit för lite middag,sen skall jag slinga hennes hår. Hur hon vågar släppa sitt hår i mina händer kan bara hon svara på:-)

Kram

Ons,Tors och lite Fre.

Onsdag!
Vaknade vid 08.00.
Nova hur pigg som helst medan hennes mamma var super trött. Hostmed gör mig alldeles groggy och super trött. Anna är fortfarande sjuk så lunchen hos henne blev inställd. Istället planerade jag,Marie och Matilda att ta med oss de små till djurparken under eftermiddagen. Marie var lagom smart att kolla upp om det var öppet,resultatet blev STÄNGT. Fick snäll planera om våran eftermiddag. Det blev varm choklad och kanelgifflar i statsparken istället. Riktigt mysigt.

Svårt att få alla barn att titta in i kameran samtidigt.


Noel gör nr två lagom på lekplatsen,mutar med bulle för att han skall ligga stilla.


Kör bil


Resten av eftermiddagen blev lugn och stillsam,min hosta vill inte riktigt ge med sig. Har inte kunnat träna på hela veckan. Jag som sett fram emot att komma igång igen efter förra veckans förkylning. Nu får jag bara hoppas på att kunna börja ordentligt igen på Måndag.

Torsdag!
Idag kom barnen, jag är så lycklig. Känner mig inte hel när de inte är här. Nu känner jag mig komplett.
Mamma skulle passat Nova medan jag körde till Gislaved men när hon kom så mådde hon inte så bra och föreslog att hon kunde hämta barnen istället. Sagt och gjort,mamma åkte till Gislaved och jag och Nova åkte och handlade och fixade lite pannkakor tills banen och mamma kom. Gjorde faktiskt en lite nyttigare variant av pannkakor. Inget fett och grahamsmjöl istället för vanligt mjöl. Serverade dem med sockerfri sylt och keso. Faktiskt väldigt uppskattat. Ett bra mellanmål.
Baby har varit ledg ifrån jobbet idag för att han skulle ut och jaga. När han kom hem vid 16.00 så sken han som en sol,han hade skjutit sitt första rådjur. Samtalsämnerna var inte jätte varierande under kvällen, han va så lycklig:-)
När han kom hem så gick jag och de "stora" barnen till Ramnaparken och lekte några timmar på lekplatsen, mysigt att få vara med dem själv ibland. Utan både Nova och baby,tror att vi behöver det allihopa ibland. Nova blev så glad när vi var tillbaka. Kokade oss varm choklad och gjorde varma smörgåsar till kvällsmat, smarrigt och lite mysigt.
Innan läggdax så läste jag och Julia igenom hennes läs läxa sen var det godnatt saga som gällde. "Håkan och bebis mysteriet" en super mysig bok.





Lite Fredag!
Vaknade lika trött idag,sablar hosta och medecin.
Barnen var dock väldigt pigga så det var bara att pallra sig ur sängen. Hade även lovat att vi skulle gå på sångstunden på biblioteket så så fick det bli.
Nova tyckte att det var roligare idag, kanske kände hon sig lite tryggare när stora syskonen var med eller så kände hon väl igen sig lite sen förra Fredagen. När det var dax för "Björnen sover" så kröp Nova med sina större syskon och de större barnen och va även hon en liten björn,så gulligt.

Björnen sover


Nova är inte så blyg av sig, sitter mitt i ringen.


Lek farbron.



ÄNTLIGEN!

NU SKALL JAG ÅKA OCH HÄMTA MINA TVÅ UNDERBARA BARN,SOM JAG HAR LÄNGTAT...
"JULIA OCH ANON! JAG ÄLSKAR ER SÅ MYCKET,NU SES VI SNART. PUSS"


Grekisk pytt i panna.

Har ju helt glömt bort att lägga in det smarriga receptet som jag fick av Marie. Grekisk pytt i panna,hur gott som hellst.

Grekisk pytt i panna.

1 fläskfile
klyftpotati( färdiga eller vanlig potatis,jag klyftade egna.)
fetaost
rödlök
röd och gul paprika
färska champinjoner
oliver (vi hade dock inte det i)
körsbärs tomater
1 1/2 dl matolja
1 dl soya
2-3 tsk sambal oleka
salt och peppar

Dagen innan!
Blanda ihop matolja,soya,sambal oleka,salt och peppar.
Skär fläskfilen i 1 cm tjocka skivor och lägg i marinaden.

Samma dag!
Klyfat poatatisen och lägg i en smord form eller på en plåt. Skär grönsakerna i ungefär samma storlek och lägg över potatisen, dock INTE tomaterna.
Smula över fetaosten.
Skiva tomaterna och lägg över osten.
Lägg till sist ut det marinerade köttet överst och häll över resterna av marinaden.
Låt stå i ugnen i 30-40 min i 200 grader.
Servera med den kalla sås som står nedan.

Kall sås!
1 burk cream fraich 15%
2 pressade vitlöksklyfftor
1 msk Italiensk sallads krydda
1/3 msk majonäs
pressad lime

Blanda ihop och låt stå kallt.


Mysig dag...

Vaknade före Nova idag, händer inte allt för ofta men idag så. Trots att jag hostat prcis hela natten så kände jag mig ganska utvilad. Fixade i ordning oss sen satte jag Nova i vagnen och så hoppade jag i gympa skorna. Mötte upp Matilda och Alfons som vi tog följe med till öppna förskolan. Marie och Noel va redan där när vi kom.
Är nog inte helt kry för efter den satans långa uppförsbacken till Kristineberg så va jag även idag precis genom svett och fick knapt någon luft. Ringde läkarn idag som lovade att skriva ut hostmed till mig under dagen så nu skall det väl bli bättre.
Öppna förskolan var lika mysigt som vanligt. Nova var helt slut efter nästan 3 timmars lek men sova mer än 30 minuter skulle hon absolut inte göra, hmmm...sablar bebis.

Nova fikar                Kärlek...                              Matilda och Alfons
     

Eftermiddagen har vi tillbringat på lekplatsen. Baby blev sugen på korv så han tog fram en engångsgrill. Vi var ensama på lekplatsen så grillningen fixade vi till där. Super mysig eftermiddag. Nu har Baby åkt iväg för att köpa glass till sina pannkakor, det finns verkligen ingen botten i den mannen. Efter att ha ätit 6 korvar med bröd så steker han en satts med pannkakor strax efter:-)






Super duper god frukost.

Söndagen blev mycket stillsam. Det regnade precis hela dagen. Man känner inte för att göra speciellt mycket då. Passade på att städa av lite och ta hand om tvätten, jösses vad tvätt det var. Tog precis hela dagen, men nu är det gjort och gud så skönt.

Hade ställt klockan på väckning idag. Vilket underbart höstväder, solen sken och himlen var aldeles klarblå. Inte alls svårt att gå upp.



Va bjudna på fukost hos Marie och Noel. Skulle möta upp Anna ocg Ellen här utanför för att sedan ta en promenad upp till Hestra. Anna och Ellen var lite sena så när vi väl möttes upp så blev det raska steg. Jag var precis genom svettig när vi var framme. Har fått hosta och när jag nu ansträngde mig så blev kroppen helt slut.
Frukosten bestod av nybakade scones,marmelader och ost,dessutom hade fröken Karlsson gjort Amerikanska pannkakor med färska blåbär i som serverades med blåbässylt och keso. En helt underbart god frukost som jag helt enkelt inte kunde sluta att äta av så promenaden var välbehövlig kan jag lova.
Anna och Ellen tog följe med oss tillbaka mot stan, inte så jobbigt som på dit vägen, nu gick det ju bara nerför.



Lilla Noel sken som en sol idag.


Och Ellen sov i vanlig ordning när vi ses.


Nova fick melon,mumma.


Kollade igenom min blogg lite snabbt nu. Har verkligen för mig att jag berättat om Novas framsteg som liten 11 månaders bebis. Såg till min fasa att jag inte berättat att våran lilla höna faktiskt går lite själv nu. Hon ställer sig upp utan hjälp och traskar sedan iväg ett par steg, gullunge.
Tänkte tränat Body step ikväll men efter dagens promenad och andnöd så får jag nog snällt hoppa över det idag,tyvärr.
Nu kommer Baby hem ifrån jobbet så jag skall springa och pussa på honom lite.

Kram

Lördag.

Idag fick jag sov morgon, gud så skönt. Baby gick upp med Nova och gjorde morgon bestyren detta inkluderade även en jätte disk. Duktig Baby.
Morgonen och förmiddagen var stillsam. Fick ett ryck att klippa av mig min lugg, nu ångarar jag mig. Men som tur är så växer den ju ut igen.

Resultatet.


När Nova sovit så åkte vi till Knalleland en runda. Kikade lite i affärer men ingen shopping idag. Åt lunch på Max, smarrigt och flottigt värre. Men det är ju Lördag:-)
Gjorde ett besök på systembolaget och även ett på Willys. Vi skulle ju få fin främmat till kvällen:-)
Marie,Peter och deras lilla Noel kom vid 17.00. När man har småbarn så är det lite lättare att ses lite tidigare. Ses medan barnen är pigga och kan leka lite. Marie och Peter har även de problem med att Noel skall somna någon annan stans än i sin säng så kl 17.00 passade oss perfekt.
Barnen lekte fint, dock har dom väl inte riktigt förstått ännu att man kan leka med varandra.
Vi bjöd på plankstek med kyckling, blev ganska smarrigt. Pojkarna drack rödvin medan vi damer nöjde oss med cola light,inte mig emot alls.
Vi hann med att spela lite spel, frågespel. Pojkarna mot flickorna. Pojkarna hade turen med sig att få jätte lätta frågor så med den turen så vann de.
Det blev en tidig hemfärd för våra gäster så nu ligger min kära man och snarkar i soffan medan jag sitter här.

I morgon skall Baby ut i skogen hela dagen,får se om det blir rådjurs stek i morgon till kvällsmat eller om jag får nöja mig med min kesella:-)


Lite bilder ifrån kvällen.


            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
                

Svårt att förstå...

För nästan exakt ett år sedan så såg jag ut så här, lilla hönan låg fortfarande i min mage och ville inte riktigt komma ut.





Ha ha ha, inte konstigt att man ständigt va gnällig och alltid trött.

Ikväll kommer Familjen Karlsson/Ström hit och skall äta lite plankstek tillsammans med oss, ska bli mysigt. Nu sussar Nova gott och när hon vaknar skall vi åka bort till Knalleland och slå bort några timmar.

Kram

Äntligen Fredag

Vaknade inte alls så förkyld som jag lade mig igår men helt snorfri är jag inte så någon träning blir det inte för min del idag, så tråkigt. Hade sett fram emot dagens träningspass så mycket. Bättre att vila så att jag kan träna fullt nästa vecka och att det då ger något.
Efter morgonens bestyr så åkte jag och Nova och handlade inför kvällen, ska göra Grekisk pytt i panna med fläskfile och köttet skall ligga i marinad under hela dagen därav så tidigt besök på affären. Åkte hem och la köttet i sin lilla marinad sen begav vi oss snabbt iväg till biblioteket där vi mötte upp Tess och hennes lilla Leo,vi skulle nu på sångstund.En gullig liten gubbe stod och spelade gitarr och sjöng ihop med barn och vuxna, Nova såg först lite fundersam ut men sen tyckte hon att det var roligt.
"Roligt att träffa dig i dag T,blir så sällan nu bara:-( Vi får helt enkelt ta oss i kragen."

Mor och Dotter


Tess och lilla Leo


Efter sångstunden gick vi och fikade sen gick vi en runda på stan tills det var dax för mig och Nova att åka på nästa "möte".
Vi skulle möta upp Ida och hennes Wilma och Sandra med sin Engla i Knalleland på Lekborgen.Så eftermiddagen blev lek för barnens del och "pladder" för oss mammor. En mysig eftermiddag.

Lek


Nu skall jag ha en fortsatt mysig eftermiddag och kväll med mannen i mitt liv och min minsta dotter.

Kram

Längtar till helgen.

Natten har varit lite små jobbig, förkylning. Kan liksom inte andas med näsan och så vaknar jag med en super torr mun en gång i timman. Vaknade iaf med att nästan inte känna av ngt av förkylningen, så det kanske blir att jag kan träna i morgon.
På morgonen åkte jag och Nova ner till Ica maxi för att handla lite frallor till förmiddagens gäster,Matilda och Alfons. De kom runt 10.00. De ville kolla in våran lägenhet. Lägenheten under oss skall bli ledig snart och M och hennes lilla familj var nyfikna på den,våran lägenhet är identisk med den.
Barnen lekte fint hela tiden, gullungar.

Nova och Alfons.


När Matilda och Alfons gått så blev de avlösta av Mariana och hennes lilla prins Rasmus som kom hit,så lekandet fortasatte hela eftermiddagen. Har haft en lugn fast jätte mysig dag.
I kväll har mamma med vän Bernt varit här och druckit lite kaffe och fikat på cheescake, smarrigt för dom kan jag tro medan jag snällt åt mina stackars vindruvor.
Har fått ytterligare ett recept av min kära vän Marie som verkar super smarrigt men jag återkommer med receptet om det är  lika gott som det låter:-) Ska prova i morgon.
Nu väntar soffan och Idol på mig. Baby är på skjut barnan så jag blir helt ensam i soffan:-(

Nova kör Rasmus på sin bil.


Kram


Regn regn regn...

I måndags kväll va det dax för Body step på gymet,kul men ack så jobbigt. Skönt att krypa upp i spffan efter ett sådant pass.

Tisadags morgonen började så sent som 8.15, så skönt att känna sig utvilad. Kände mig dock lite små krasalig, hoppas inte att det är någon förkylning på gång.
Vi åkte till öppna förskolan när morgonbestyren var gjorda. Inte så mycket folk som det brukar vara, ganska skönt faktiskt. Sandra som fixat skor till Nova kom iaf, det var det viktigaste. Jag ångrar mig så att jag inte köpte tre par olika skor i olika storlekar när de va så billiga. Såg likadana skor på Skattkammaren för 700kr, jag betalade 200kr för ett par. Blev i villket fall jätte nöjd för mitt val.



Vi fikade lite med de andra mammorna och barnen innan vi åkte till Ica Maxi och handlade lite mat. Eftermiddagen blev stillsam. Nova sov ganska länge så jag kunde fixa lite här hemma.
Har lovat Marie länge nu att följa med henne på Dance på gymet så denna kvällen hade jag inte fler bortförklaringar att komma med;-) Jag kan nu konstatera att jag INTE är någon dansare, jösses vad svårt det var. Efter 40 min kände jag att det inte gav mig någonting så jag gick faktiskt ut. Men nu har jag provat iaf.

Idag Onsdag var det dax för den traditionella mamma lunchen, denna gången hos mig. Det blev parmalindad kycklingfile, rotfrukter i ugn,kall sås och sallad. Smakade smaskens om jag själv får säga det.
Idag hade vi sex trisslotter att skrapa och högsta vinsten hitills,125 riksdaler. Så nästa vecka har vi så mycket som 8 trisslotter att skrapa.
Noel och Nova lekte bra idag också medan lilla Ellen sussade sig i genom hela lunchen. Marie åkte lite tidigare än vanligt och jag och Anna fastnade framför datorn.
Anna är mäklare, super bra när vi nu skall kolla på en lägenhet. På bara några minuter hade vi planerat vilka väggar som skulle rivas, vilket golv som skulle läggas och vart kyl och frys skulle stå. För ett ögonblick trodde jag alltså att lägenheten var våran. Ja, man måste ju drömma:-)
Jag börjar känna mig lite små förkyld så idag blir det ingen träning för min del. Hoppas friskna till tills på fredag då veckans bästa pass går av stapeln, Step/styrka med Christine.

Lins lusen provar mammas hatt.


Ingen rör min snutte


Sover gott.



      

Nu ska jag ringa till mina "stora" yrväder som är hos sin pappa.

Kram.

RSS 2.0