Grekisk pytt i panna.

Har ju helt glömt bort att lägga in det smarriga receptet som jag fick av Marie. Grekisk pytt i panna,hur gott som hellst.

Grekisk pytt i panna.

1 fläskfile
klyftpotati( färdiga eller vanlig potatis,jag klyftade egna.)
fetaost
rödlök
röd och gul paprika
färska champinjoner
oliver (vi hade dock inte det i)
körsbärs tomater
1 1/2 dl matolja
1 dl soya
2-3 tsk sambal oleka
salt och peppar

Dagen innan!
Blanda ihop matolja,soya,sambal oleka,salt och peppar.
Skär fläskfilen i 1 cm tjocka skivor och lägg i marinaden.

Samma dag!
Klyfat poatatisen och lägg i en smord form eller på en plåt. Skär grönsakerna i ungefär samma storlek och lägg över potatisen, dock INTE tomaterna.
Smula över fetaosten.
Skiva tomaterna och lägg över osten.
Lägg till sist ut det marinerade köttet överst och häll över resterna av marinaden.
Låt stå i ugnen i 30-40 min i 200 grader.
Servera med den kalla sås som står nedan.

Kall sås!
1 burk cream fraich 15%
2 pressade vitlöksklyfftor
1 msk Italiensk sallads krydda
1/3 msk majonäs
pressad lime

Blanda ihop och låt stå kallt.


Kommentarer
Postat av: Sandy

fy faaan så gott!!!!!!

2008-10-08 @ 19:15:44
URL: http://dandy84.blogspot.com
Postat av: Hanna Engman

god damn



Detta låter som vår blivande helg-rätt!!! :-D

2008-10-09 @ 09:25:49
URL: http://fruengman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0