Helgen och lite till.

I Lördags låg jag och Baby kvar lite extra i sängen och bara kramades medan barnen lekte, så mysigt.
Efter morgonbestyr och en lååång frukost åkte Peter till Gällstad för att förbereda sig inför älg jakten. När han kom hem så åkte vi ner på stan där det fortfarande var höst marknad och väldigt mycket folk. Vi kikade en stund och barnen köpte sig var sin socker vadd, det är ju lördag.
Eftermiddagen och kvällen blev stillsamt. Vi hade tacokväll och godismys.



På Söndags morgonen vaknade jag av att solen sken in genom fönstret, jag älskar verkligen hösten när det är fint väder. Vi funderade först på att gå ut i skogen och grilla lite korv men jag kände att vårat hem höll på att förfalla av allt smuts. Istället skickade jag ut barn och "man" för att leka medan jag tog tag i städningen. Höll på i stort sätt hela dagen, men rent blev det. Så skönt när det är gjort. Barnen var nöjda med att bara få "vara". När de är här annars så känner jag att jag hela tiden måste "ta igen" tid och aktiviteter som jag missat under den tid de varit hos sin pappa i kombination med att jag ständigt plågas av att ha dåligt samvete. Så i vanliga fall brukar tiden med barnen bara handla om att "göra saker" precis hela tiden men denna Söndagen förstod jag att de är precis lika nöjda av att bara ha mig i sin närhet. Det bor bara barnfamiljer i vårat hus så både Julia och Anton hade var sin kompis att leka med under dagen.
Kvällen blev fruktansfärt känslosam,det är så jobbigt när de åker.

Idag började dagen vid 7.30,fixade snabt morgonbestyren för att sedan hoppa i gympa skorna och sätta Nova i vagnen. Vi mötte upp Matilda och Alfons vid Ramna parken sen gick vi en rask promenad på 1 timma. Skönt och svettigt. Nova somnade gott när vi kom hem så jag kunde i lugn och ro både äta min gröt och duscha.
I eftermiddag har jag fixat och donat i Novas rum och mamma/mormor har varit här och druckit lite kaffe. När Baby kommer hem så beger jag mig till gymet för lite Body step, ska bli super kul.

Kram på er.

Det gör så ont.

Det gör så fruktansvärt ont i mitt hjärta när de stora barnen nu åkt till sin pappa igen. Jag kan verkligen inte hålla tillbaka mina tårar. Saknaden efter dem varje dag är så stor.

Älskade barn!
Ni är mitt allt,jag lever för er. Ni är meningen med livet. Ni gör mig hel. Mamma älskar er över allt annat på hela jorden.


Mys helg med hela familjen.

I Torsdags kväll blev det bara en massa mys med barnen. Vi promenerade till kiosken i det fina vädret och köpte glass sen var vi ute på lekplatsen och gungade, så mysigt. På kvällen duschade Julia tillsammans med sin lillasyster, Nova skrattade så att hon tjöt. Har nog sagt det innan, men det värmer så i mitt hjärta när jag ser hur bra de mår när de är tillsammans.Jag känner mig så lyckligt lottad över att ha fått så underbara barn(nog varje mammas känsla).



Gud vilka trötta barn jag hade igår kväll. Kanske inte så kontisgt med tanke på dagens aktiviteter.
Anton vaknade först i vanlig ordning sen lill hönan men de lekte fint tills jag behagade gå upp runt 08.00. Vi gjorde de vanliga morgonbestyren sen satte jag Nova i vagnen och de "stora" barnen och mig själv i gympa skorna. Vi gick hemifrån 09.30. Vi gick först till Ica maxi för att handla det jag "glömde" igår,GODIS.
Vi gick sedan vidare till stan för att besöka årets höstmarknad. Jösses vad mycket folk, va rädd att något av mina barn skulle försvinna i folkmängden men de skötte sig exemplariskt vid sidan av mig och vagnen.
Vi tittade inte i jätte många stånd men i stort sätt alla leksas stånd, så det tog sin lilla tid ändå. Julia köpte sig en leksaksmobil och en leksaks kamera och Anton köpte sig en leksakspistol.
Nova sov gott under tiden. Vid lunch tid så besökte vi Mc Donalds, dagens höjdpunkt tror jag. Jag hade innan vi gått hemifrån bestämt mig för att köpa iaf en ny BH,inte jätte lätt med tre barn med sig. Jag hittade iaf en efter att ha jagat mina "stora" yrväder upp och ner i rulltrapporna.
Klockan hade redan hunnit att bli nästan 14.30 och vi började promenera hemåt igen. Med ganska trötta barn så var vi hemma vid 15.00. De har alltså varit ute och promenerat i 4,5 timma utan gnäll.
För Novas del blev det sängen och Julia och Anton fick se på film,Alla vi barn i Bullerbyn.

Mina underbara små liv.




När Peter kom hem så blev jag överraskad med en jätte fin höst bukett, blir så glad när jag får blommor. "Tack Baby,Jag älskar dig!"efter att ha växlat några ord med Baby så var det dax för mig att åka och träna step/styrka,jösses vilken träninsvärk jag har i benen i dag. Men det är skönt,man vet att man gjort något bra.



Efter mycket tjat ifrån Julia så åkte hon till Mormor när jag kom hem och stannade över natten. Resterande i familjen hade en lugn myskväll framför tvn.

Nu har jag alla mina älsklingar här, så glad.

Gårdagens Body step var verkligen super kul men super tufft, så skönt att sätta sig i soffan efter ett tufft tränings pass.

Idag vaknade jag före Nova, lite konstigt att gå upp utan att behöva gå in till henne det första jag gör. Kunde duscha och fixa i ordning mig utan att en liten trollunge hängde i mina ben, riktigt skönt.
När Nova vaknat och morgonbestyren var gjorda så åkte vi till Ica Maxi och handlade inför helgen, dock inget godis då jag inte kan låta bli det innan i morgon. Men i morgon skall jag handla mitt efterlängtade godis, karamellkungens godis är ju bara så gott.
När vi handlat och varit hemma och packat upp så begav vi oss till Gislaved för att hämta mina "stora" älsklingar men först gjorde vi ett stopp hos familjen K. Blev bjudna på fruktsallad och kaffe latte, mumma. Nova visade inte ett tecken på blyghet utan kände sig som hemma direkt. "S! Dina barn är så fina och det är alltid lika roligt att träffa er,tack för en mysig förmiddag"

S och hennes minsta kille


S och min lilla höna.

Hennes stora pojk ville dock inte vara med på kort, får bli nästa gång:-)

Vi åkte sedan vidare till Antons dagis, han blev så glad att Nova var med. Han är så stolt över sin lillasyster, alla var tvungna att titta på henne innan vi kunde åka och hämta stora syrran i skolan. Julia blev lika glad hon över att Nova var med.
I kväll skall Baby åka till skjut barnan och jag skall bara njuta av barnens närvaro. Så skönt att ha dem här.
I morgon är det höst marknad här i Borås så är vädret lika fint som idag så blir det ett besök dit sen blir det lite träning på kvällen innan vi skall ha Fredagsmys hela familjen.

Kram och trevlig helg.

Promenad och "mamma lunch"

Idag gick vi upp vid 07.30, gjorde morgon bestyren och gav oss ut på en lång promenad. Vi mötte upp Matilda och hennes lilla Alfons vid Ramnaparken, de tog sedan följe med oss under hela promenaden. Skönt att börja dagen med en promenad och kul att dessutom få sällskap.
Nova somnade när vi kom hem så jag kunde duscha och äta min gröt i lugn och ro.
Vid lunchtid så begav vi oss till Marie och Noel på lunch. Det var länge sedan jag åt en så god lunch, nästan lite för lyxigt god för att vara lunch. Tog till och med två gånger, jag som verkligen inte skall göra det. Men jag kunde inte låta bli. Har bestämt mig för att laga samma mat på fredag kväll till familjen.

Delar med mig av receptet.

Mangokyckling.

Kyckling file
Mango
Lufttorkad skinka (typ parma)
1/2 dl olivolja
1/2 dl soya
vitlök
Thai sweet chili sauce
creme friche
äggnudlar

Dela kycklingen i småbitar, lägg i form tillsammans med tärnad mango och lufttorkad skinka.
Blanda soya,olja och pressad vitlök i en skål och häll sedan över kycklingen och skinkan.
In i ugnen i 200 grader i ca 20-25 minuter.
Servera med äggnudlar, thaisås och creme fraich.
Rör om lite gött på tallriken;-)

Gott som bara den.
Hur skall jag kunna "bräcka" denna enastående lunch nästa vecka;-)?


Hönan med sin prins "Nisse"


Lilla Ellen med sin Mor.


Barnen lekte jätte bra ihop idag, dock inte lilla Ellen. Hon är ju bara en månad.
Det blev vinst på triss lotterna även denna veckan, 75 riksdaler. Så nästa vecka när lunchen är hos oss så har vi 6 lotter att skrapa. Någon gång borde det väl bli hög vinst, skam den som ger sig.
I kväll skall jag träna Body step, skall bli skönt.
I morgon skall jag hämta mina stora älsklingar, längtar så efter dom nu. Så till helgen kommer det bara att bli en massa lek, bus och mys.

Man tager vad man haver...

Idag fick jag nog... Nova öppnar verkligen alla skåpsluckor i köket som hon kommer åt sen fullkomligt slänger hon ut innehållet. Idag fick jag alltså nog. Fick komma på en egen lösning till problemet tills jag kommer till IKEA. Det slutade med att mina BH band fick bli "skåplucks stopp". Ha ha, vad gör man inte för att slippa städa?

    

I morse väcktes jag av att telefonen ringde kl 08.00, lillebror ifrån Barcelona ringde. Åååå vad jag saknar honom. Vi pratade en stund tills jag kom på att vi skulle vara på öpnna förskolan kl 09.00. Det blev snabba ryck och 30 min försenade. Nova hade som vanligt jätte roligt. Hon skiter fullkomligt i mig när vi är där. Hon har börjat att köra dockvagn nu. Hon bäddar ner den lilla dockan med en väldigt klumpig motorik och sedan kör hon, gullunge. Hemma får dockan åka på bilen. Idag blir Nova 11 månader, vart har tiden tagit vägen? Tänk om vi vuxna skulle utvecklas som ett barn utvecklas under sitt första levnadsår, vi skulle ju vara super robbotar.





Skulle ha tränat Dance Aerobic idag men Baby hinner inte hem ifrån jobbet tills dess så jag får väl snällt gå en promenad istället. Blir Body Step i morgon kväll istället, länge sedan jag tränade det så det kommer säkert att bli super kul.



L!
Jag tänker på dig och din familj. Livet är så orättvist ibland. K mår säkert mycket bättre där han nu befinner sig, han är garanterat jätte stolt över vem du är.
Du vet vart jag finns om du behöver mig om det så är mitt i natten. Älskar dig min vän.
Kram till dig och hela din familj


Saknar så att det gör ont.

Julia och Anton!
Nu är det inte lång tid kvar tills vi ses, jag saknar er så otroligt mycket. Ni är mitt allt. Ni finns ständigt i mina tankar. Jag älskar er så otroligt mycket. Jag ska pussa och krama på er jätte mycket när vi ses.
Mamma ringer ikväll. Va nu duktiga barn i skolan och på dagis idag.
Puss och kram mamma
.

Söndagen var en riktigt slapp dag. Peter gick ut i skogen vid 08.00 och jagade. Mamma/Mormor kom och åt frukost med oss. Passade även på att dammsuga lite när hon var här, så att Nova höll sig lugn.
Baby kom hem vi 13.00 utan fångst, så det blev ingen rådjurssadel till lunch, istället åt vi rester sedan helgen.
Vi skulle på kalas hos Peters storasyster E som fyllde 45 år. E hade inte hunnit med att fixa någon tårta eller fika så jag erbjöd mig att baka en tårta. Blev väldigt nöjd själv faktiskt.



Vi skulle vara där vid 17.00 så vi gjorde inte så mycket under dagen, satt mest och väntade på att åka. När vi kom dit så är Babys mamma där, VRÅL FÖRKYLD. Ville inte gå in, har haft nog med förkylningar. Vi överlämnade tårta och presenter och åkte. Grrrr, åker man på kalas när man är jätte förkyld? Tänker man inte på att man kan smitta andra? Så tårtan som jag lagt ner min skäl i fick vi alltså inte smaka på, "hoppas att den smakade bra för er som åt".

Måndag!
Vaknade inte fören 08.30, lite panikslagen över att det kändes som att halva dagen redan hade gått. Är ju så van vid att gå upp vid 07.00. Kände mig väldigt utvilad iaf.
Efter morgonbestyren så gick jag och Nova en långpromenad runt Getängen och Knalleland. En runda på 1,5 timma. Så skönt det var och välbehövligt. Jag har börjat slarva lite väl mycket med mat och motion de sista veckorna men nu är det nya hårda tag som gäller. Måste ju nå mitt mål. Nu sover den lilla hönan och jag sitter här.
Skall till sjukgymnasten i eftermiddag då Mamma kommer och passar skruttan. Senare skall jag köra lilla mamma till sjukhuset då hon skall undersöka sina ögon och inte får köra bil efteråt.

Kram på er.

Helg mys.

Torsdag!
I Torsdags morgon vaknade jag med ett shoppingbegär som heter duga. Vi ringde faster Lena och övertalade henne till att följa med oss till Ullared.
Innan vi for iväg så åkte jag och Nova iväg till Statoil för att tvätta och dammsuga bilen, det var välbehövt kan jag lova. När vi var klara så åkte vi och hämtade Lena för att sedan fortsätta till Ullared. Det var inte jätte mycket folk, så shoppingen gick smidigt och den lilla hönan var jätte nöjd hela dagen. Hittade inte direkt något till mig själv men barnen fick nya vinterkläder och nästa månad fyller våran lilla höna 1 år så det blev lite födelsedagspresenter i form av leksaker.
Jag köpte mig faktiskt ett par nya beige/bruna höst stövlar på Scorett, super fina. Jag var även inne i en butik som säljer produkter för håret som dom säljer hos frisören så dagen slutade med att jag gick och la mig mörkhårig. Mycket nöjd.

Fredag!
Morgon mys i sängen fram till kl 09.00, så mysigt. Jag och Nova tog sedan en promenad ner till stan där vi mötte upp J. Har inte träffat henne på så länge. Hon hade med sig sin lilla krullhåriga Elvis, gull vovve. Vi strosade runt lile i stan. Köpte lite smink på Make up store och en go höst kofta på Gina. Senare gick vi vidare till cafe Viskan. Satt länge och pratade om allt och ingenting. Så roligt att ses igen. "Har saknat dig J"
När Peter kom hem på eftermiddagen så åkte vi till Knalleland och fikade, åt morotskaka och en latte. Mumma. Vi skulle sedan åka till Maxi och handla mat för kvällen men kände att jag inte orkade stå och laga mat. Det blev thai mat från Thai silk, alltid lika gott. Hade en jätte mysig kväll med tända ljus i hela lägenheten. Det är nog det mysigaste med hösten, att man kan krypa upp i soffan med en filt och massa tända ljus.



Lördag!
Idag skulle Mamma/Mormor ha passat Nova för att jag och Baby skulle få en dag ensamma i Göteborg men hon hade gått och bliit förkyld så istället lämnade vi av den lilla hönan i Partille hos min kusin. Vi åkte sedan alldeles själva in till Göteborg. Kändes som att något fattades hela tiden så det var lite svårt att koppla av helt och fullt. Vi har ändå haft en helt fantasatiskt mysig dag med shopping och lunch. Köpte mig bla en ny fin hatt, så glad för mitt lilla inköp.
Vi gick och strosade länge och bara njöt av varandra. Vi har haft super fint väder så en glass blev det också innan vi åkte tillbaka och hämtade våran lilla tjej.

Jag och min lilla hatt.


Jag och Baby


Baby äter glass


Nova hade skött sig kanon, de hade varit ute och promenarat och varit på lekplattsen och gungat sen hade hon somnat gott i sin vagn och vaknade inte fören vi var tillbaka.
Nu har Baby varit och handlat lax så jag får snällt gå ut och hjälpa till.
Må så gott.

Kram

Städning och fix hemma sen lunch hos Anna och Ellen.

Hela förmiddagen har vi varit hemma och städat och fixat. Nova har varit på så gott humör hela dagen. Nova har alltid varit jätte rädd för damsugaren, har fått bära henne medan jag damsuger. Idag var det inte alls så. Hon var nyfiken och följde damsugaren hela vägen.
Jag tycker att man bara plockar undan saker och disk precis hela tiden, några minuter senare så ser det precis ut som innan man började. Vi skulle på lunch hos Anna och lilla Ellen idag så jag passade på att gå upp på vinden och hämta ner Novas alla bebis kläder, sorterade ut det jag ville spara, det som ingen skulle vilja ha och det som jag kunde tänka mig att Anna ville ha till Ellen. Har tänkt att göra det så länge och nu blev det äntligen gjort.



Vid 13.00 va vi hos Anna och Ellen, Marie och Noel var också där. Det blev kokt potatis, biff med lök och sallad till lunch. Super smarrigt. Vi skrapade våra trisslotter, blev ju 7 stycken denna veckan. Det blev totalt 50 kr i vinst, så nästa vecka när lunchen är hos Marie och lilla Mora så har vi 5 stycken att skrapa.
Noel och Nova lade beslag på Ellens barnvagns insatts, kröp i och kröp ur. Gullungar. Vi har kommit på att Noels skulle döpas om till  Tjuren Ferdinand, han är så lik honom i sättet. Gullunge.
Lilla Ellen hade nog vuxit lite sedan förra veckan, svårt att se för hon satt ju i sitt babyskydd och sov hela lunchen sist. Idag var hon iallafall vaken och JAG fick hålla henne. Gud så små dom är. Tänk att dom små liven är så beroende av oss vuxna.

Noel är inte helt tillfreds med att ha Nova så nära:-)


Här trivs Noel bättre.
 

Nova klättrar.


Hela gänget.


I kväll skall jag och min älskade sambo gå på bio alldeles själva, det ska bli så mysigt med lite tid tillsammans. Blir allt för sällan som man gör något på tu man hand. "Baby! Vi måste göra sånt här lite oftare, älskar dig så otroligt mycket."

Kram

Saknar.

Julia och Anton!
Mamma saknar er så otroligt mycket. Älskar er med hela mitt hjärta. Ni är mitt allt, min lycka. Hoppas att ni varit duktiga barn i skolan och på dagis( Jag vet att du läser detta Julia:-)). Mamma ringer senare.
Puss och kram mina små trollungar.

Gårdagen började tidigt i vanlig ordning. Efter morgonbestyren så gick vi en promenad runt stan, gick även vägen om Ica maxi och inhandlade lite inför dagens lunch. Hade verkligen inte något i kylskåpet. Det blev kotlett, potatis och kokta grönsaker idag.
När Nova sov för andra gången på eftermiddagen så somnade även jag. Känner mig inte riktigt kry.Inte snorig eller något utan bara trött och seg.
Resten av dagen var väldigt stillsam, plockade lite här hemma. På kvällen var jag och träffade mamma en liten stund och sedan var jag och hämtade min svärmor på stationen. Hon har varit på pensionärs resa till Åland. Dock fick jag sitta i över en timma och vänta. De var regält försenade.

Morgonpromenad.


Idag var vi uppe tidigar än vanligt kändes det som, var så trött i morse. Att jag kom ur sängen var ett under. Efter morgonbestyren idag så tog vi en promenad till Öppna förskolan. Det var inte lika mycket folk som i Tisdags men det var trevligt ändå. Fikade de underbarat goda frallorna, dagens höjdpunkt. Hade glömt min med hemma så vi blev inte där så länge. På vägen hem så hände det ett under, på bara ett par minuter sov Nova i vagnen. Utan minsta gnäll. Jag kunde bara inte gå hem. Vi gick en runda på 1,5 timma och hon sov verkligen hela vägen. Jag va så glad och genom svettig:-)

Bild bevis.


Nu har jag lagat middag, ris och kycklinggryta blir det idag.
Kanske att jag åker och tränar Dance på gymet ikväll, beror lite på hur jag känner mig.

Eftermiddagsbus.


Kram.

Söndag.

Julia fick som hon ville igår, åka till Mormor. Mamma kom och hämtade henne runt 17.00. Resten av familjen hade en stillsam kväll i soffan framör tvn med lite god mat och godis.
Anton satt även denna morgon och lekte med sin lillasyster tills det var dax för frukost. Skönt att ligga och dra sig lite även att jag inte har ro att somna om helt.
Baby hämtade Julia runt 10.00 i morse, hon hade haft en mysig kväll med sin lilla Mormor.
Vid 12.30 mötte vi upp Jessica och Emilia vid djurparken, Peter kände sig lite krasslig så det var bara jag och barnen. Nova var helt till sig när vi var inne hos getterna, hon trodde för ett kort ögonblick att hon både kunde gå och springa. Jag köpte oss var sitt lejonkort i våras så vi har hunnit med endel besök på djurparken under året, men det är verkligen lika roligt varje gång. Alltid ser man något nytt.

Finaste


Mor och dotter



Tror att jag kan gå.     Bus.                    
         

Faster och Nova           Mer bus
          

Klappar fint


Älskar mina barn så mycket.

I torsdags va jag hos sjukgymnasten på morgonen, svärmor var här och passade Nova under tiden. När jag kom hem blev det barnvaktsbyte och mamma/mormor kom hit och tog över. Jag åkte till Gislaved för att hämta mina stora älsklingar. Gud så jag har saknat dem. Eftermiddagen och kvällen blev bara massa mys.
Anton följde med Peter till Gällstad och tittade på jaktkläder så jag och Julia passade på att göra hennes läxa, läs läxa och matte läxa. Matte läxan handlade om talet två denna veckan.



Peter och Anton kom hem efter Bolibompa så Julia och Nova blev "själva" framför tvn. Nova tycker det är så mysigt att ha sina syskon här. Hon låter dem inte vara en sekund.



På Fredagsmorgonen vaknade Nova i vanlig ordning runt 07.00 men som tur är så har hon en storebror som är precis lika morgonpigg som henne själv. Anton satt och lekte med henne till 08.00 ungefär då det var dax för frukost. Både Anton och Julia är så duktiga med sin lillasyster, så otroligt måna om henne. Det värmer så i mitt hjärta när jag ser dem tillsammans.
Efter frukost begav vi oss till Ica Maxi för att handla lite inför kvällen. Vi åkte sedan vidare till Knalleland och lekborgen.Ida och Willma kom också dit och lekte med oss.När både stora och små lekt av sig så var det dax för lunch så vi begav oss hem.
På eftermiddagen åkte jag ner till gymet för att köra Step/styrka, gud så jobbigt det va. Får nog skylla mig själv lite för jag hade ätit väldigt dåligt under dagen, alltså ingen energi.
På kvällen blev det plankstek, egen gjord. Super smarrigt. De stora barnen tyckte mest att det va kul att få äta ifrån en planka.

Lekborgen


Idag är det alltså Lördag och dagen började lika tidigt som alla andra dagar. Solen lös in genom fönstret när jag vaknade så det va inte så svårt att gå upp. Vi begav oss ganska tidigt iväg till Göteborg till Lek och bus landet. Gud så stort det är. Vilket himmelrike för barn, ja för vuxna också för den delen. Vi har lekt i princip hela dagen, med enstaka vatten pauser. Man blev precis genom svettig. Men roligt har vi haft. Nu har jag en jätte trött liten tös som vägrar sova och två "stora" barn som inte lekt färdigt, de är ute och leker vidare här hemma.
Kvällen blir nog ganska stillsam. Om Julia får som hon vill så åker hon nog till sin Mormor över natten. Julia och Mamma/Mormor har ngt speciellt band imellan sig. Julia kan sitta där en hel dag utan att göra något alls, bara "prata om livet "som hon säger. Gullunge.

Jag pratade med Julias fröken i Tordags. Hon berättade att Julia ville sjunga en sång för resten av klassen. "Ja" svarade fröken. "Är det en lämplig sång?" Julia funderade länge och väl om det var en lämplig sång och bestämde sig sedan för att "Ja det är det nog fröken" Julia ställde sig bestämt framför sina klasskompisar och harklade sig lite grann, sen sjöng hon med falsett stämma och knäpta händer: "Gud som haver barnen kär se till mig som liten är" osv (blinka lilla stjärnas melodi). Det hade blivit knäpptyst i klassrummet och fröken som både känner mig och Julias Pappa sedan tidigare fick bita sig i tungan. Ingen av oss är specielt kyrkliga. Lilla hönan så go hon är.

Nu får jag nog gå in till min övertrötta lilla docka som verkligen vägrar att sova.

Allla mina älsklingar samlade för lite glass.


Mor och dotter på Lek och bus landet.


Apor i bur.                          Mina stora älsklingar.
     

I morgon blir det nog ett besök på djurparken om vädret blir som idag.
Kram.

Mamma och barn lunch.

Gårdagen började i vanlig ordning runt 06.30, gud så trött jag va. Kunde inte somna kvällen innan för att det lät som att jag hade ett stort lejon bredvid mig i sängen, det var dock inget lejon utan baby som sov väldigt gott.
Vi gjorde morgonbestyren sen tog vi oss till öppnaförskolan. Nova älskar det verkligen. Vi fikade super goda färska frallor, receptet finns på www.boras.se klicka vidare till öppnaförskola/göta. Vi kunde vara med på sångstunden en liten stund sen var det dax att åka hem till spjälsängen. Nova var helt slut, sov i 2,5 timma. Lagom till pappa kom hem. Jag hade tid på vc vid 15.30 så lilla mamma kom och passade den lilla hönan tills Baby kom hem.
Fikade lite när jag kom hem sen åkte vi bort till Lekborgen i Knalleland en stund, mer lek allstå.

I morse vaknade vi lika tidigt som igår, var dock inte lika trött idag. Införskaffade mig fina små öronproppar igår nämligen. Vi skulle ha lunch gäster idag så vi åkte till Ica Maxi för att handla lite. Det var Marie och hennes underbart söta Mora Nisse och lilla Anna och hennes precis nyfödda lilla skrutta,bara 2,5 vecka gammal. Gud så små dom är. Man glömmer så fort hur det var. Den lilla skruttan sov precis hela tiden trots våra små "huliganer" som skrek och bråkade om napparna, trots att de hade varsin.
Till lunch blev det pasta, köttfärssås, brocoli och blomkål, ganska enkelt men gott.
Jag skulle visa att jag köpt tre par nya jeans förra veckan och vips så stod det tre halv nakna mammor i vardagsrummet och provade jeans.
Idag har vi även infört en ny rutin, den som håller i Onsdags lunchen skall även köpa tre trisslotter. Det blev totalt 100 kr i vinst denna Onsdag så nästa Onsdag har vi sju trisslotter att skrapa, "kanske blir miljonärer tjejer".
Nästa veckas lunch bli hos Anna och lilla Ellen, ska bli super mysigt.

Dagens lunch gäster.

     

Vi fick även bekräftat att Marie verkligen har blivit en liten tant.


Nu sover Nova och jag skall sätta mig i soffan och läsa nya nr av mama, månadens höjdpunkt.

Kram.

God morgon!

Sitter och väntarpå att kl skall slå 08.00 så att jag kan ringa till vårdcentralen. Nova vaknade redan vid 06.45 idag,jäääsp.
Men igår vaknade hon vid 07.30 och då hade vi ändå lagt henne för kvällen redan 18.00 kvällen innan, det kallar jag lyx. Så igår kände jag mig väldigt utvilad. Det började med en lagom lång morgonpromenad med en sväng förbi Ica Maxi. Väl hemma så somnade Nova i vanlig ordning ganska direkt och jag kunde då äta min gröt och duscha i lugn och ro.
När jag var färdig var det lagom för Nova att vakna och äta sin lunch. Lite tokigt, jag frukost och Nova lunch.Nova åt ettårs mat idag,korvstråganoff. Hon gillade det. Det var mycket roligare att välja på ettårsburkarna, fanns ofantligt mycket att välja på. Fast bäst hade väl varit om jag lagat maten själv. Det handlar nog om lathet men också rädsla ifrån min sida att hon inte skall få i sig rätt mängd fett osv. Det käns tryggare på ngt vis att köpa färdiglagat.

Gott med mat.


Runt lunch kom M och hennes lilla toker och hälsade på. Vi fikade lite melon och päron, smarrigt. Nova är nästan 2 månader äldre än Toker. Hon fullkomligt "kör över" den lilla killen. Hon skall pussas och klättra på honom medan han bara finner sig. Goa ungar. M skulle till vårdcentralen så vi passade lilla Toker en stund vilket gick jätte bra.

Mys i sängen.


Nähä nu måste vi rappa på lite,skall till öppnaförskolan snart och jag har inte ens klivit ur pyjamasen.

Kram

Helgen!

Fredags kvällen blev mys i soffan. Thai mat och en hel skål med godis. Gud så gott det var. Jag har längtat hela veckan efter Thai mat.
Nova sov oroligt under kvällen, vid 23.30 går Baby in till henne för att klappa om henne, han upptäcker då att hon spytt lite  så han sätter henne upp i sängen då spyr hon rakt ut. Jag har aldrig sett så mycket spyor ifrån ett så litet knyte någon gång. Ynklig och aldeles vit satt hon i duschen medan jag spolade av henne sen fick hon sitta med oss i soffan en stund. Jag tyckte så synd om henne. Fick gå ner i tvättstugan 00.00 den natten och tvätta sängkläder. Den natten sov jag jätte oroligt oroligt, kollade till henne en gång i timman minst men hon sov jätte gott. På Lördagen märktes det inget på henne att hon mådde dåligt, spydde alltså bara en gång. Måste varit något hon ätit.

Nova och Mamma på "natten"


På Lördagen var vi hemma i princip hela dagen, klev inte ur pyjamasen fören vid 15.00. Det är så skönt med sådana dagar ibland. Idag skulle Babys svåger fira sin 40 års dag men vi var tveksamma på om jag och Nova skulle följa med eller inte pga Fredags kvällens insidenter men den lilla hönan verkade ju att må hur bra som hellst under dagen så på eftermiddagen bestämde vi oss för att åka allihopa.
Det var mycket folk, men bara familjerna. Det bjöds på smörgåstårta och vanlig tårta. Baby blev glad medan jag blev "besviken". Kan verkligen inte äta smörgåstårta så jag fick äta mig mätt på vanlig tårta, gött:-) D fick pengar i födelsedags present som han skall använda för att ta sitt efterlängtade dykarcertifikat.
Vi var de som lämnade kalaset först. Nova började bli ganska trött runt 20.00 så vi åkte hem. Kan bli så frustrerad över att hon verkligen inte kan somna någon annan stans än i sin spjälsäng. Man blir så bunden till hemmet och hennes sovtider.
Resten av kvällen tillbringade vi i soffan och en romantisk komedi på tvn, mysigt.

Min middag


Födelsedagsbarnet och hans "fru"


Jag och min minsting.


Idag är det Söndag och Baby gick upp vid 05.00 för att ge sig ut i skogen och jaga så jag och Nova fick en mysig morgon själva. Hon sov  till 08.30 i morse så idag känner jag mig utvilad.
Baby kom hem redan vid 09.00 i morse och trött på skogen. Det blev ingen fångst idag.
Vid middagstid kom min kära kusin ifrån Växjö hit på besök, så roligt när hon kommer.  Vi åt färskpotatis tillagade i ugn, stekt kyckling file, kokt brocoli och kall vitlöksås, smarrigt värre. A är som en "dålig" mamma eller en syster för mig. Världens bästa A. "Puss A"
Nu har hon åkt hemåt igen, hon har ju trots allt 20 mil att köra.
Baby hörs snarkandes i soffan och lilla hönan ligger i sin kära spjälsäng och sussar gott. Så skönt med tystnaden.
Nu längtar jag så efter mina stora yrväder att det gör ont i mitt lilla hjärta. Skall ta och ringa dem nu och se hur deras helg har varit. I veckan så kommer de hit iaf. Gud så jag längtar. Älskar er så mycket mina stora bäbisar:-)

Kram på er.

Alla sover...

Och jag sitter och roar mig vid datorn, resultatet blev detta:


1954



1966


1974


1984


Jösses så roligt man kan ha.


Helg och mycket piggare.

Äntligen fredag, denna veckan har gått så sakta. Kanske är det för att jag och Nova varit sjuka i omgångar och inte kunnat hitta på så mycket. Idag vaknade jag iaf mycket piggare, synd bara att regnet öste ner ute. Hela förmiddagen har gått till att leta efter Hunters supersnygga gummistövlar, dom finns verkligen inte någon stans i hela Borås. Nästa stad att börja leta i blev Göteborg,  ("T: NK hade dom inte") till slut hittade jag dem på Yoko yap. Så i morgon mina vänner bär det av till Götet.
Runt lunch tid idag åkte jag och lill hönan bort till Knalleland. Köpte mig en ny rosa regn jacka på Stadium. Gick några varv inne på Lagerh och hittade röda plast skålar i olika storlekar, perfekt för kvällens snacks. Satte mig på Mc donalds och gav skruttan mat och då kom Lilla Ida och hennes goa Wilma. Vi slog följe i shoping rundan, blev ett par jeans ifrån Only också. Nu har jag köpstopp.
Nova och Wilma började bli ganska gnälliga i vagnarna så vi gick till Lekborgen, jösses vad roligt de hade. Skulle egentligen ha åkt och handlat efter det men Nova somnade så fort jag satt henne i bilen så jag åkte hem och la henne. Ikväll skall vi äta Thai mat., har längtat hela veckan.

Ja just det... köpte ju en ny vagn till lilla hönan igår. En Easy travel jogging ifrån Babyproffsen(knall röd). Jag är så nöjd.

Här är Wilma och Nova i sina likadana vagnar.


I bollhavet på Lekborgen


Wilma                       Nova
 

Trevlig helg mina vänner.

Trött mamma blev sjuk mamma.

Onsdag!
Vaknade med halsont och feber denna morgon. Kände mig lite trött i början av veckan och nu kom detta. Fy och bläää, jag har ingen ro att vara sjuk.Nu när Nova väl har blivit bättre så blir jag sjuk.
Jag kände mig inte jätte dålig efter ett mugg honungste så jag satte Nova i vagnen och gick till Maxi för att handla lite kaffe och frukt, hua det var jobbigare än jag hade trott. Svetten fullkomlígt rann över hela min kropp när jag väl var hemma igen, som tur var så somnade Nova snällt nästan direkt när vi kommit hem så att jag kunde göra det samma.
Till lunch blev det pasta, köttfärs och brocoli. Måste ju skärpa mig nu med maten så jag lagade för några dagar.



Eftermiddagen blev väldigt lugn och stillsam. Nova sov även då ganska länge, lite som att hon förstår att mamma inte mår riktigt bra. Lilla gull hönan.
När Baby kom hem blev jag överraskad med blommor och ett sött kort, jag blev så glad. Vad så "lite" kan gör så mycket. Han tog med sig Nova till Knalleland för att byta en tröja som jag köpte till honom förra veckan(för liten). Undertiden så passade jag på att vila ytterligare. Han kom hem med en stor påse godis,"detta är krya på dig medicin ". Det var jätte gott men det var inte många bitar som jag kunde äta innan lilla halsen sa ifrån, men tanken var ju god. "Älskar dig Baby."
Idag har jag även upptäckt att Nova börjat att få sin tredje lilla tand, så gulligt.


Trött mamma...

Måndag!
Ja då va det Måndag igen, helgerna går alldeles för fort.
På förmiddagen var vi bara hemma och slappade.Nova har varit förkyld men börjar bli bättre ändå bestämde jag mig för att hålla den lilla hönan hemma idag också. Runt middagstid så var hon dock så trött på mig och så rastlös att vi var tvungna att ge oss ut en liten runda.
Vi åkte hem till Mora Nisse och hans mamma med lite tårta sedan gårdagen. Lilla Mora Nisse har också blivit sjuk så vi tänkte uppmuntra med lite tårta. Vi fortsatte sedan ner till stan för att byta de stolsdynor jag köpt till matsals stolarna, de passade inte alls i storlek. När jag väl hade hittat rätt färg, så nu blir det till att leta vidare.

När baby kom hem så fikade vi. Baby åt tårta, jag och Nova åt päron.
Det ar så jobbigt att ständigt tänka på sin vikt, inte så roligt att tänka tillbaka på sin sista mammaledighet när man aldrig går med och fikar eller liknande utan istället tar en promenad själv. Jag menar inte att man skall fika och äta godsaker varje dag men ett mellanting. Det är så typiskt mig,allt eller inget...
Att varje morgon vakna och undra om jag gått ner i vikt, springa in i badrummet för att väga mig. Ständigt fundera på vad jag äter, att för varje matbit fudera på om det var nödvändigt.Jag måste skärpa mig nu...




Oj så synd det blev om mig plötsligt:-) skönt att skriva av sig lite.



Tisdag!
Den lilla hönan vaknade vid 06.50 idag, super pigg emot igår  Det var bara att pallra sig upp och börja leka. Runt 09.00 började hon dock att bli lite rastlös så jag bestämde mig för att åka upp till öppna förskolan en stund. Mora Nisse är fortfarande sjuk den stackarn så han och hans lilla mamma fick snällt stanna hemma, men det var jätte mycket barn och mammaor(ja även pappor) där så Nova hade jätte roligt. Träffade lite andra mammor att sitta och prata med, jätte gulliga tjejer allihop.
Nova var så trött när vi kom hem, stupade i säng.
Ikväll kommer lilla mamma hit på lite kvälls mys.  Funderar på vad jag skall bjuda henne på bara, fantasin är helt slut.Baby ska åka iväg till skjut barnan så det blir bara jag och lilla mamma.

För några dagar sedan så bestämde jag mig för att äntligen åka till min älskade lillebror. Vilket pusslande det är med tre barn,jösses.När jag väl hittat biljetter som passade min plånbok så såg jag att jag har de stora barnen här och då vill jag ju naturligtvis inte åka, nästa flyg jag hittade så hade jag ingen som kunde passa min lilla höna under de vardagar som jag skulle vara borta...JAG GER UPP:-(
Saknar dig så lillebror, jag lovar att komma snart.



RSS 2.0